Pirlo en Juventus verder in de problemen: Torino pakt punt in Derby della Mole

03-04-2021 20:08
1

Juventus raakt steeds verder achterop in de titelstrijd in de Serie A. In de Derby della Mole tegen Torino kwam de ploeg van trainer Andrea Pirlo niet verder dan een gelijkspel. Wie anders dan Cristiano Ronaldo maakte tien minuten voor tijd de 2-2.

De wedstrijd begon prima voor Juventus, dat al binnen het kwartier de voorsprong te pakken had. Federico Chiesa zette zijn ploeg op 0-1 na een combinatie met Álvaro Morata. Oog in oog met Torino-keeper Salvatore Sirigu maakt hij geen fout: de bal vloog door de benen van de Torino-keeper in het net.

Juventus had het betere van het spel in de eerste helft, maar door een fout van Wojciech Szczesny kwam Torino terug in de wedstrijd. De Poolse keeper liet een schot van afstand uit zijn handen stuiteren, waarna Antonio Sanabria deze in het doel kon koppen.

Er was nog genoeg om voor te spelen in het tweede bedrijf, maar de start van Juventus was ronduit dramatisch te noemen. Dejan Kulusevski leverde de bal zo in bij Sanabria, die Matthijs de Ligt omspeelde en Szczesny verraste in de korte hoek. Een valse start voor De Oude Dame, dat vervolgens op zoek ging naar de gelijkmaker. Torino trok zich ver terug op eigen helft en liet de bal aan de tegenstander.

Juventus bleef aandringen, maar een doelpunt wilde er lange tijd niet vallen. Uiteindelijk kwam de treffer er toch: wie anders dan Cristiano Ronaldo liet de Juventus-fans juichen. De Portugees kopte de bal binnen nadat Giorgio Chiellini deze verlengde. De goal werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR oordeelde dat Ronaldo geen buitenspel stond: 2-2.

Het was het startsein voor Juventus om op zoek te gaan naar de winnende treffer. Rodrigo Bentancur vuurde van grote afstand richting het Torino-doel, maar zag zijn inzet tegen de paal vliegen. Aan de andere kant zorgde Sanabria nog voor gevaar: hij kopte de bal richting het doel van Juventus, maar zag hoe Szczesny zijn inzet over tikte. Niet veel later schoot Daniele Baselli een vrije trap hard naar het doel, maar Szczesny keerde ook deze keer.

Door het gelijkspel blijft Juventus op een teleurstellende vierde plaats steken. De Oude Dame heeft negen punten achterstand op Internazionale, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft.