STVV mag hopen op nieuw jaar in 1A na deugddoende zege tegen KV Mechelen

03-04-2021 20:23 Laatste update: 20:24
5

STVV heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. Behoud in Eerste Klasse A was nog niet zeker, maar na de winst tegen KV Mechelen is dat wel weer een tikkeltje dichterbij gekomen. Het werd 2-1.

Na een aftastend begin was de eerste kans voor KV Mechelen, maar een doelpunt viel er niet. De tegenprik kwam er wel snel van STVV, dat na tien minuten voetballen wist te vieren. Het was Yuma Suzuki die de bal voorbij doelman Yannick Thoelen plaatste. Sterker konden de Truienaren niet beginnen.

Het antwoord kwam er via Jordi Vanlerberghe, die een heerlijke knal net uit doel zag gehaald worden door Schmidt. STVV trok zich terug in een egelstelling en speculeerde op de counter. KV Mechelen zocht stevig naar die gelijkmaker.

Veel doelgevaar kwam er echter niet van Malinwa en het was opnieuw STVV dat net voor rust kon vieren. Na een trekfout van Sandy Walsh ging de bal op de stip, Ilombe Mboyo profiteerde maximaal. STVV met 2-0 de kleedkamers in en op weg naar de winst.

Coach Wouter Vrancken greep in bij de rust en bracht Issa Kaboré en Nikola Storm op het veld. We kregen alvast een begin vol spektakel van de tweede helft, met doelgevaar aan beide kanten, maar geen doelpunt.

Naarmate de wedstrijd vorderde was er ook flink wat druk van KV Mechelen om op zoek te gaan naar dat doelpunt. STVV bleef georganiseerd voetballen en leek de nul te houden. In het slot maakte Igor De Camargo er wel nog 2-1 van, maar daar bleef het ook bij.

STVV heeft dankzij de winst weer wat meer afstand genomen van Cercle Brugge en telt nu 35 punten na 31 partijen. Dat zijn er zes meer dan Cercle Brugge, dat zondag nog in actie komt tegen Beerschot. KV Mechelen blijft steken op de tiende plek in de stand.