Real Madrid legt druk bij Atlético en Barça en lijkt klaar voor 'Liverpool'

Real Madrid legt druk bij Atlético en Barça en lijkt klaar voor 'Liverpool'

03-04-2021 18:33
0

Real Madrid heeft zaterdag geen steken laten vallen in de spannende titelstrijd in de Primera División. De ploeg van coach Zinedine Zidane legde Eibar met 2-0 over de knie, waardoor het rustig kan kijken hoe Atlético en FC Barcelona het er dit weekeinde vanaf brengen.

Eibar staat slechts negentiende en bleek daarmee het ideale middel voor Real om het zelfvertrouwen wat op te vijzelen in aanloop naar een cruciale fase van het seizoen. Karim Benzema kreeg al snel een goede kans na een verkeerde terugspeelbal van Alejandro Pozo en zag niet veel later zijn rake kopbal worden afgekeurd wegens buitenspel. De VAR keurde vervolgens ook de zeer fraaie goal van aanvalspartner Marco Asensio af wegens buitenspel.

De Spaanse international opende vier minuten voor rust alsnog de score. Casemiro onderschepte de bal en gaf de bal goed mee aan de aanvaller, die gedecideerd raak schoot: 1-0. Op de voorsprong van de Koninklijke viel niets af te dingen, maar in de stromende regen slaagde de titelkandidaat er lange tijd niet in om afstand te nemen van de laagvlieger. Dat brak Real nog bijna op, want Thibaut Courtois kwam na een uur met de schrik vrij na een terugspeelbal van Lucas Vazquez.

Benzema schoot de Madrilenen na 72 minuten alsnog naar veilige haven. Daardoor klimt Real over Barça, dat het maandag opneemt tegen Real Valladolid. De achterstand op koploper Atlético, dat zondag op bezoek gaat bij Sevilla, is drie punten. Real doet bovendien vertrouwen op voor de clash met Liverpool in de kwartfinale van de Champions League. Daarna wacht El Clásico tegen aartsrivaal Barcelona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie