Hazard pijnlijk onderuit met Dortmund, nieuwe clean sheet voor Casteels

Hazard pijnlijk onderuit met Dortmund, nieuwe clean sheet voor Casteels

03-04-2021 17:41 Laatste update: 17:56
2

Borussia Dortmund, met Thorgan Hazard een uur tussen de lijnen, heeft een steek laten vallen in de strijd om een Champions League-ticket. Die andere Dortmund-Belg, Thomas Meunier, moest lijdzaam toezien vanop de bank. Koen Casteels daarentegen liet een nieuwe clean sheet noteren en won met zijn VfL Wolfsburg

Bayer Leverkusen - Schalke 04 2-1
Klaas-Jan Huntelaar stond voor het eerst sinds zijn rentree in de basis bij Schalke 04, maar veel plezier beleefde hij daar aanvankelijk nog niet aan. Hannes Wolf, de opvolger van de ontslagen Peter Bosz bij Leverkusen, zag zijn ploeg na 26 minuten de score openen via Lucas Alario. Die Werkself speelde echter opnieuw niet groots. Huntelaar was voor rust al een paar keer dreigend en na 58 minuten was het raak, maar stond hij buitenspel.

Invaller Patrick Schick verdubbelde vervolgens de score aan de andere kant, waardoor Wolf op zijn eerste overwinning afstevende. Al dacht Huntelaar daar anders over. De van Ajax overgekomen spits nam de bal op de borst aan en volleerde knap raak. Het zorgde voor enige hoop maar nog een keer scoren lukte niet. Voor Schalke is handhaving in de Bundesliga inmiddels onmogelijk. De achterstand bedraagt dertien punten. Benito Raman kwam niet aan spelen toe. 

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 1-2
De afgelopen dagen ging het bij Borussia Dortmund vooral over Erling Haaland, wiens zaakwaarnemer Mino Raiola aan een tournee langs de Europese topclubs is begonnen met het oog op een transfer. Het is de vraag of de Noorse goalgetter nog een jaar bij Die Schwarzgelben blijft, zeker nu Champions League-deelname op de tocht staat. Dortmund liep zaterdag namelijk wéér tegen puntenverlies aan.

Eintracht Frankfurt opende al na elf minuten de score door een eigen doelpunt van Nico Schulz. Mats Hummel herstelde het evenwicht kort voor rust, maar in de tweede helft ontsnapte Dortmund al een paar keer aan een nieuwe achterstand tegen het counterende Frankfurt. André Silva werd uiteindelijk de matchwinner door een rake kopbal. Haaland bleef opnieuw droog staan, waardoor de achterstand op plek vier ziet oplopen tot zeven punten.

VfL Wolfsburg - FC Köln 1-0
Koen Casteels werd bij de Rode Duivels geen speelminuten gegund gedurende de afgelopen interlandperiode. Bij Wolfsburg stond hij wel weer gewoon tussen de palen. Hij liet opnieuw een clean sheet noteren. Wolfsburg won uiteindelijk met 1-0 na een doelpunt van Josip Brekalo. Wolfsburg staat daardoor stevig op plaats drie.

Koploper Bayern München en nummer twee RB Leipzig komen zaterdagavond nog in actie. Zij treffen elkaar om 18.30 uur.