Chelsea blameert zich tegen laagvlieger West Brom in spektakelstuk

03-04-2021 15:31

Chelsea heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen degradatiekandidaat West Bromwich Albion. In een spectaculair duel op Stamford Bridge verloren The Blues met 2-5. Daardoor doet Chelsea bijzonder slechte zaken in de strijd om Champions League-voetbal.

Aanvankelijk leek het erop dat Chelsea een redelijk zorgeloze middag tegemoet ging tegen West Brom. In de 27ste minuut kwam de formatie van Thomas Tuchel op voorsprong. Christian Pulisic was alert nadat Marcos Alonso de paal raakte uit een vrije trap. De Amerikaan tikte de terugkaatsende bal alsnog in het doel: 1-0. Enkele minuten later zag de wereld er alleen heel anders uit voor Chelsea, nadat Thiago Silva op erg onnodige wijze zijn tweede gele kaart pakte.

Chelsea moest het daardoor ruim een uur met tien man opnemen tegen West Brom. Voor Hakim Ziyech pakte de rode kaart van Thiago Silva overigens ook bijzonder nadelig uit: de Marokkaan werd na 32 minuten al gewisseld voor Andreas Christensen, zodat laatstgenoemde de plek van Silva over kon nemen. De rode kaart bleek een groot kantelpunt in de wedstrijd. Chelsea leek volledig de kluts kwijt en gaf haar voorsprong net voor rust uit handen: Matheus Pereira scoorde vlak voor de pauze twee goede goals namens West Brom: 1-2. Daardoor ging Chelsea met een achterstand de rust in.

In de tweede helft werd het er niet bepaald beter op voor Chelsea. In de 63ste minuut schoot Callum Robinson op fraaie wijze de derde treffer binnen voor de bezoekers. Nog geen vijf minuten later lag de bal wéér in het doel van Chelsea-keeper. Edourard Mendy. Ditmaal was Mbaye Diagne (ex-Club Brugge) trefzeker, door de bal laag raak te schieten. In de 72ste minuut deed Mason Mount nog wel wat terug voor de thuisploeg, nadat Timo Werner het overzicht goed behield. Desondanks maakte Chelsea daarna niet écht aanspraak meer op een comeback. In de slotfase maakte West Brom zelfs nog de 2-5, doordat Robinson zijn tweede van de middag maakte.

Door de nederlaag verliest Chelsea dure punten in de strijd om de Champions League-plekken. The Blues staan nu nog op de vierde plek, die recht geeft op een plekje in het miljardenbal. West Ham United en Tottenham Hotspur kunnen later dit weekend de Londenaren echter passeren op de ranglijst.