Oostende kan revanche nemen op Anderlecht-eigenaar Coucke: Het is een thema

Oostende kan revanche nemen op Anderlecht-eigenaar Coucke: "Het is een thema"

03-04-2021 13:30
12

KV Oostende is bezig aan een goed seizoen en lijkt op weg naar Play-Off 1. Het strijdt echter nog met RSC Anderlecht om die plek bij de eerste vier. Nota bene het Anderlecht van Marc Coucke, de voormalige eigenaar van KV Oostende.

"Andere clubs zijn geprogrammeerd om play-off 1 te spelen, wij niet. Zij voelen die druk. En dat weegt enorm", grijnst KVO-CEO Gauthier Ganaye in Het Laatste Nieuws. "Wat Anderlecht nu voelt... plezant is anders."

"Natuurlijk praat je over Anderlecht, want zij zijn dé club. Of de druk ook hier zal komen? Onvermijdelijk! We moeten evenwel doen wat we al maanden doen", geeft Ganaye aan.

Coucke
Play-Off 1 halen zou ook de ultieme revanche zijn tegenover Coucke. "Ik ken de historie, maar ik ben een buitenstaander. Met Marc Coucke ben ik niet bezig. Als Anderlecht derde wordt en wij vierde, dan is dat voor mij even goed", aldus Ganaye.

"Binnen de club voel ik dat dit een thema is, maar ik ben er niet mee bezig", klinkt het. Waarop een medewerker van KVO tussenkomt: 'Ja, het zou ons veel plezier doen', gaf die aan. "Als dat zo is, dan zou het des te beter zijn voor Oostende", besluit Ganaye.