KRC Genk haalde McKenzie in huis: De Belgische competitie wordt onderschat

KRC Genk haalde McKenzie in huis: "De Belgische competitie wordt onderschat"

Mark McKenzie maakte afgelopen winter de overstap van Philadelphia Union naar KRC Genk. De 22-jarige verdediger heeft na drie maanden reeds het gevoel dat hij enorme stappen voorwaarts heeft gezet in zijn ontwikkeling, zo vertelt hij in gesprek met Het Belang van Limburg.

"Absoluut. De Belgische competitie wordt algemeen onderschat. Zowel op fysiek, tactisch als technisch vlak word ik hier getest. Alles moet sneller, preciezer en met meer kracht. Vooral de intensiteit van de wedstrijden valt me op, je kan hier nooit even op adem komen tegen een wedstrijd", aldus de Genk-verdediger.

"In de MLS waren er vaak wedstrijden die al snel in een beslissende plooi vielen, waarna je op automatische piloot kon overschakelen. Dat breekt je hier in de Jupiler Pro League gegarandeerd zuur op. Ik schrok echt wel toen Zulte Waregem vol bleef gaan en nog bijna een 3-0-achterstand goedmaakte in Genk."

Concurrentiestrijd
McKenzie is het echter niet gewoon om niet elke wedstrijd te starten, maar toch kan de Genk-verdediger goed relativeren. "Ik zie het als een uitdaging, ik wil elke keer opnieuw tonen dat ik het waard ben om te mogen starten. Dat geldt ook voor de trainingen. Het hoort erbij, als je stappen vooruit wil zetten. In een carrière krijg je niks voor niks, je moet moeilijke hindernissen willen nemen in dat proces."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie