'Transfervrije Messi komt met vier 'eisen' voor langer verblijf bij Barcelona'

'Transfervrije Messi komt met vier 'eisen' voor langer verblijf bij Barcelona'

03-04-2021 07:45
4

Lionel Messi staat open voor een langer verblijf bij FC Barcelona, maar heeft wel de nodige wensen om door te gaan bij de Catalaanse club. De 33-jarige vedette heeft vier 'eisen' uitgesproken voordat hij zijn contract bij Barça wil gaan verlengen.

De zesvoudig winnaar van de Ballon d’Or loopt aankomende zomer uit zijn contract bij Barcelona en de speculaties over zijn toekomst zijn in volle gang. Volgens de Spaanse tak van Eurosport staat Messi niet onwelwillend tegenover een langer verblijf bij Barcelona, maar dan moet er hier en daar wel iets veranderen.

Zo wil Messi de communicatie tussen hem en trainer Ronald Koeman en technisch directeur Ramón Planes transparant houden. Daarnaast wil Messi dat Barça het vertrouwen in de jeugd uit blijft spreken en de contracten van Ansu Fati, Pedri en Ilaix Moriba gaat verlengen en deze spelers blijft ondersteunen om zich verder te ontwikkelen.

Als derde wil Messi een sterkere selectie met als vierde 'eis' tenminste één internationale toptransfer. Eerder deze week kwamen de geruchten naar buiten dat de Noor Erling Haaland in gesprek zou zijn met de Catalaanse club. Alleen met een aankoop als Haaland gaat Barcelona zich weer mengen in de absolute top van Europa, aldus Messi.