Club NXT herpakt zich tegen RWDM, maar raakt niet verder dan gelijkspel

02-04-2021 21:48
5

In de laatste rechte lijn van de competitie zijn RWDM en Club NXT weinig opgeschoten. Na de interlandbreak namen beide ploegen het tegen elkaar op, maar zonder een eindwinnaar. Het werd 1-1.

De partij tussen Club NXT en RWDM begon met een overweldigend begin van de Brusselse thuisploeg, die in de eerste vijf minuten al twee grote kansen kregen op dat openingsdoelpunt. Dat doelpunt kwam er niet en het gaf de jonkies van Club NXT om zich in de partij te voetballen.

Het balbezit was uiteindelijk ook voor Club NXT, maar de Brugse jonkies bleven in dezelfde moeilijkheden van dit seizoen zitten. Genoeg (kleine) kansen, maar de doelpunten bleven uit. Ook RWDM bleef uitstekende kansen bij elkaar voetballen en verdiende dat doelpunt stilaan.

Dat verdiende doelpunt kwam er op het half uur uiteindelijk ook. Glenn Claes werd diep gestuurd en schoot de bal voorbij Senne Lammens, die geen schijn van een kans had: 1-0. Achterin bleef men de fouten bij Club NXT ook opstapelen, profiteren deed RWDM niet. Club NXT deed dat wel na een strafschopfout en maakte er net voor rust nog 1-1 van via Maxim De Cuyper.

Club NXT kwam als beste ploeg uit de kleedkamer en was de enige ploeg op het veld die voor doelgevaar wist te zorgen. RWDM kwam er amper nog aan te pas en had het bijzonder moeilijk om door de defensie van de Brugse jonkies te breken.

Het balbezit bleef voor RWDM, maar de écht grote kansen bleven uit. De wedstrijd kabbelde rustig verder, met twee ploegen die op dat ene kansje bleven wachten. Dat kwam er niet meer en het bleef 1-1.