Union wil Anderlecht en co de loef afsteken: We zijn een pure Brusselse club

Union wil Anderlecht en co de loef afsteken: "We zijn een pure Brusselse club"

02-04-2021 18:15
4

Union Saint-Gilloise promoveert na 48 jaar terug naar de hoogste voetbalklasse in ons land. De Brusselaars willen tegen 2024 een nieuw stadion bouwen, maar CEO Philippe Bormans hoopt dat de fans volgend seizoen al vlot de weg naar het Dudenpark vinden.

Zo weet Bormans perfect welk hinterland Union moet bespelen. "Niet in het Pajottenland of ten zuiden van de stad. We zijn een puur Brusselse club, die vooral fans haalt uit Vorst, Sint-Gillis tot aan de Marollen. Aan deze kant van het kanaal. We hebben heel wat manco's maar ook veel positieve punten. Onze authenticiteit, onze geschiedenis. Die elf titels kan je niet kopen", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

De geschiedenis van de club was dan ook doorslaggevend in de keuze van de huidige eigenaars. "Ja, maar ook het land. Ze wilden de top spelen. In Frankrijk gaan heel andere budgetten om. In Nederland, België of Denemarken kon dat wel. In België waren verschillende clubs te koop. Het sprak me aan dat ze niet voor de eerste de beste club gingen. Zij wilden er één met een verhaal en met een potentieel. Als dat plantje in het begin veel water nodig heeft, is dat maar zo", aldus de Union-CEO.