Clement laat zich uit over blessure Lang: “Het is een vervelende blessure”

Clement laat zich uit over blessure Lang: “Het is een vervelende blessure”

02-04-2021 15:25 Laatste update: 15:34
4

Noa Lang kwam geblesseerd terug van het EK U21 met Jong Oranje. Club Brugge-coach Philippe Clement gaf een persconferentie en liet zich onder meer uit over de blessure van de sterkhouder van Blauw-Zwart.

Clement laat weten dat de blessure positief evolueert. "Het gaat redelijk goed met hem. Het is een vervelende blessure: een heel zware bloeduitstorting in en rond de knie, maar nu is het al heel wat beter. Het zal niet iets zijn van maanden waar we eerst voor vreesden."

“Wanneer hij terugkeert? Het is afwachten voor de match op Anderlecht of eventueel de week erna”, gaat Clement verder. “We moeten bekijken hoe snel het bloed van tussen zijn spieren verdwijnt. Of het nu Anderlecht of Waasland-Beveren is: de gezondheid is het belangrijkste.”

“We werken elke dag keihard met de medische staf om net onder de grens van zijn belasting te blijven. En dan zien we wel. Ik wil nog eens benadrukken dat onze dokters fantastisch werk leveren: we hebben amper blessures, en geblesseerde jongens keren altijd binnen de prognose of zelfs sneller terug.”

“Kort na het incident had ik Noa al aan de lijn”, citeert Het Nieuwsblad Clement. “Ook in de dagen daarna hadden we veel contact. Hij kwam met een bepaalde reputatie naar Club, maar ik moet zeggen dat hij dit toch super professioneel aangepakt heeft. Voor ons is het vervelend dat de diagnose gesteld wordt door een andere medische staf. Daarom heeft Noa ons altijd heel goed op de hoogte gehouden.”