Vanhaezebrouck praat over blessures KAA Gent: “Chak moest weer afhaken”

Vanhaezebrouck praat over blessures KAA Gent: “Chak moest weer afhaken”

02-04-2021 14:10
4

KAA Gent heeft nog drie finales voor de boeg. De eerste tegenstander is Standard Luik. Hein Vanhaezebrouck gaf een persconferentie en sprak onder meer over de blessures bij KAA Gent.

Chakvetadze bezorgt Vanhaezebrouck weer kopzorgen. “Chakvetadze en De Bruyn kregen heel wat minuten tijdens onze oefenduels. ‘Chak’ moest uiteindelijk toch weer afhaken en kon gisteren pas opnieuw aansluiten bij de groep. Dus het blijft afwachten hoe ver hij nu al staat. De Bruyn maakt progressie maar kreeg toch ook te maken met een fysiek dipje. Nu gaat het opnieuw wat beter.”

Arslanagic
Dino Arslanagic heeft geen last meer, maar Vanhaezebrouck blijft voorzichtig. “Arslanagic traint opnieuw mee en lijkt geen hinder meer te ondervinden van die hersenschudding. Maar zo’n serieuze impact op het hoofd, dat houdt vaak risico’s in. Ik ken heel wat specialisten die stellen dat je zulke spelers na zo’n blessure beter enkele maanden niet opstelt.”

“Want je hebt inderdaad voorbeelden van spelers die na een hoofdblessure meerdere blessures oplopen, die gelinkt kunnen worden aan die impact. Dat is gelukkig maar een minderheid, de meeste spelers ondervinden geen hinder”, citeert Het Nieuwsblad de oefenmeester van KAA Gent.

Dorsch
Ook Dorsch komt van een succesvolle interlandperiode met de U21 van Duitsland. “Niklas speelde alles maar heeft gelukkig geen blessure opgelopen. Hij ondervond wel hinder door wedstrijdcontacten. Maar het blijft toch ook met hem afwachten. Hij zal vandaag voor het eerst meetrainen en dan zullen we zien hoe fit hij is.”