Snap dat Martinez jeugd een kans geeft, maar het is niet over voor mij

"Snap dat Martinez jeugd een kans geeft, maar het is niet over voor mij"

02-04-2021 10:15
5

Bondscoach Roberto Martinez moet moeilijke knopen doorhakken in aanloop naar het EK. Mats Rits lijkt absoluut geen kanshebber te zijn, maar hoopt wel om ooit Rode Duivel te worden. 

"De voorbije interlands was ik er graag bij geweest omdat Axel Witsel geblesseerd was en ik meer kans had erbij te komen", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Ik begrijp dat de bondscoach vasthoudt aan zijn vaste groep. De resultaten zijn er ook, dan is dat normaal Er zijn nu eenmaal spelers met verdiensten voor de nationale ploeg ook al spelen ze niet elk jaar. Nacer Chadli en Thomas Vermaelen zijn in dat geval."

Bovendien kiest Martinez liefst voor verjonging, terwijl Rits dit jaar 28 wordt. "Naast de vaste kern neemt hij jongeren als Yari Verschaeren, Charles De Ketelaere, Orel Managala of Sambi Lokonga mee. Ik begrijp dat hij jongeren een kans geeft. Maar ik wil wel laten zien dat ik er ook nog ben."

Rits geeft de moed hoe dan ook nog niet op. "Ik vind niet dat dit mijn laatste kans was. Het is nog altijd de bedoeling er ooit bij te geraken. Ik kan nog doorgroeien en kan inspringen als de zogezegde Gouden Generatie afzwaait. Het is zeker niet voor mij gedaan."