Breaking news

3e titel van De Bruyne brengt hem één dichter bij recordhouder Kompany

Gerkens is plaats kwijt bij Antwerp: Heb er niet genoeg mee gedaan

Gerkens is plaats kwijt bij Antwerp: "Heb er niet genoeg mee gedaan"

Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021 om 08:45vr 02-04-2021 om 08:45

Pieter Gerkens staat niet meer in de basis bij Antwerp. De Limburger vindt dat echter niet zo verbazend. Hij beseft dat hij beter moet presteren om het vertrouwen van coach Frank Vercauteren te winnen. 

"Ik haal niet meer het niveau van voor Nieuwjaar, dus is het wel een logische keuze", aldus een eerlijke Gerkens bij Het Laatste Nieuws. "Het is niet abnormaal dat er voor hen gekozen wordt in het team. Ik kreeg tot drie matchen geleden mijn kans, maar heb er niet genoeg mee gedaan. Het is niet dat ik me er bij neerleg, zeker niet, maar ik kan me er in vinden. Het is begrijpelijk. (lacht) Misschien ben ik nu weer te braaf."

Gerkens wil sowieso knokken voor zijn plaats. "Ik laat mijn schouders niet zakken, daar heeft niemand iets aan. Ik ben iemand die redelijk snel de knop omdraait en loop nog even vrolijk rond als een halfjaar geleden. De voorbije maand verandert niets aan mijn gevoel hier. Er zijn nog genoeg factoren die me gelukkig maken hier, alles valt nog steeds op de juiste plaats. Ik zal me uiteraard blijven gooien, da's de enige manier om het schip te doen keren."

Misschien is zijn mentaliteit wel een probleem bij Antwerp. "Ik mag iets feller worden, al zit dat niet in mijn karakter. Je kan niet veranderen wie je bent, maar ik heb al veel bijgeleerd. Ik sta meer mijn mannetje, laat minder makkelijk over me lopen. Daar heb ik al stappen in gezet. Ik zal zelf ook al eens een discussie beginnen", benadrukt hij nog. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws