Ik begrijp niet hoe de scouting van Antwerp bij hem is uitgekomen

"Ik begrijp niet hoe de scouting van Antwerp bij hem is uitgekomen"

02-04-2021 08:00
4

Wie wint de strijd tussen de palen bij Antwerp? Ortwin De Wolf, Jean Butez en Alireza Beiranvand zijn de drie kandidaten, al is Philippe Vande Walle absoluut geen fan van die laatste. 

"Als hij echt volledig fit is, dan zou ik Butez opstellen", legt Vande Walle uit bij Gazet Van Antwerpen. "Is dat niet het geval, dan ga ik voor De Wolf. Het zijn twee beloftevolle doelmannen die elkaar kunnen beconcurreren voor die ene plek als titularis. Met die twee zit Antwerp wel goed."

Beiranvand zou dan definitief uit de boot vallen. "Wat ik niet goed begrijp, is dat de scouting van Antwerp bij Beiranvand is uitgekomen. Zijn voetenspel laat te wensen over en dat is de laatste zes tot acht jaar echt van primordiaal belang geworden in Europa. En dan heb je ook nog zijn onorthodoxe keepersstijl."

Beiranvand is absoluut geen moderne keeper. "De normale waaier van luchtspel, één-op-één en lijnwerk wordt tegenwoordig overspoeld door meevoetballen. Op dat vlak vind ik De Wolf en Butez in evenwicht, al toont die laatste meer durf. Maar meer durven, betekent dan weer meer risico's."