'KV Oostende kan succescoach verliezen na interesse uit Engeland'

'KV Oostende kan succescoach verliezen na interesse uit Engeland'

02-04-2021 07:45 Laatste update: 09:11

Onder coach Alexander Blessin is KV Oostende dit seizoen een revelatie. Dat hebben ze in Engeland ook gezien. Sheffield United zou de Duitser in het oog hebben, weet Het Nieuwsblad. 

Sheffield United staat laatste in de Premier League en zette onlangs coach Chris Wilder op de keien. Blessin zou een kandidaat zijn om het roer daar over te nemen. Er zijn naar verluidt al gesprekken geweest tussen Blessin en het bestuur van Sheffield United, maar hij is zeker niet de enige kandidaat.

De interesse in Blessin is opvallend, want KV Oostende is pas zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. Onder zijn bewind is KV Oostende een kandidaat voor Play-Off 1 geworden. Voor zijn avontuur in België werkte hij acht jaar lang in de jeugd bij RB Leipzig.

Zaterdag hervat KV Oostende de competitie met een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Als het de komende drie matchen wint, speelt het sowieso mee in Play-Off 1.

Update: Het Laatste Nieuws heeft inmiddels contact gelegd met KV Oostende. Blessin zou zich volop focussen op de kustploeg en niet denken aan een vertrek.