UPDATE: ‘Congo moet strijd aangaan met reeks clubs voor Preud’Homme als T1’

UPDATE: ‘Congo moet strijd aangaan met reeks clubs voor Preud’Homme als T1’

02-04-2021 07:00 Laatste update: 20:30
13

Gaat Michel Preud'homme weer als trainer aan de slag? De ondervoorzitter van Standard had alvast een verkennend gesprek met de Congolese bond, meldt Het Nieuwsblad.

De Congolese nationale ploeg zit in crisis en werd kansloos uitgeschakeld in de voorrondes van de Africa Cup. Christian N'Sengi werd om die reden ontslagen. Congo heeft met onder meer Chancel Mbemba (Porto), Christian Luyindama (Galatasaray), Marcel Tisserand (Fenerbahçe) en Merveille Bokadi (Standard) heel wat bekende namen in de kern, maar krijgt geen regelmaat in de prestaties. 

Preud'homme kondigde vorig jaar zijn pensioen aan als trainer, maar zou toch interesse hebben in deze job. Hij heeft al een gesprek gehad met de bond. Naast Preud'homme zouden er overigens nog Belgische coaches op de shortlist van Congo staan, al wordt niet vermeld over welke trainers het gaat. Preud'homme is voor Congo sowieso de topkandidaat.

Bij Standard is Preud'homme ondervoorzitter en extern adviseur, maar zijn verbintenis loopt volgende zomer af. Kiest hij dan voor Congo als nieuwe bestemming?

UPDATE: Niet enkel Congo heeft oren naar de trainerskunstjes van Preud’Homme. Volgens Het Laatste Nieuws zouden er nog een heleboel andere clubs polsen naar de diensten van onze landgenoot. Het zou om een heleboel topclubs uit het Midden-Oosten gaan én een club uit België. Preud’Homme luisterde telkens beleefd naar het aanbod, verregaande gesprekken zouden er echter nog niet inzitten. Aan interesse lijkt er echter absoluut geen gebrek.