Baseggio spreekt klare taal: Vind mezelf geen icoon van Anderlecht

Baseggio spreekt klare taal: "Vind mezelf geen icoon van Anderlecht"

01-04-2021 22:15 Laatste update: 22:25
4

Walter Baseggio (42) is al een tijdje op voetbalpensioen, maar blijft een publiekslieveling op Anderlecht. Bij Sudpresse blikt hij terug op zijn carrière. Hij had er meer uit kunnen halen, zowel sportief als financieel.

"Ik wil aan jonge spelers de boodschap geven dat ze zich goed moeten omringen", vertelt de ex-Rode Duivel. "Als ik zie dat Sambi Lokonga al drie keer meer verdient dan ik tijdens mijn beste periode, dan hoop ik dat jonge spelers als hij er beter mee zullen omgaan dan ik. Door de pensioenverzekering van de Jupiler Pro League, die je krijgt op 35 jaar, ben ik gelukkig terug op het juiste spoor geraakt." 

Baseggio had voldoende talent, maar kreeg toch nooit die grote transfer. "Ik was te lief en gaf er ook niet genoeg om. Ik was te vaak tevreden over een match als ik een goal of een assist had. Ik had zeker een betere carrière kunnen hebben, maar ik voel geen jaloezie. Het is ook door mijn speelse karakter dat ik er terug bovenop ben geraakt. Positief denken heeft me gered."

Baseggio voelt zich evenwel zeker geen vedette. "Ik ben heel verlegen, ik ben niet gemaakt om beroemd te zijn. Ik vind mezelf geen ster of een icoon van Anderlecht. De echte iconen zijn Van Himst, Rensenbrink en Coeck. Dat hoeft voor mij niet te veranderen."