Vanaken kan niet iedereen overtuigen: Kwam weinig in het spel voor

Vanaken kan niet iedereen overtuigen: "Kwam weinig in het spel voor"

01-04-2021 22:00
13

Hans Vanaken liet zich dinsdag opmerken tegen Wit-Rusland met twee doelpunten. Toch vindt Eddy Snelders niet dat Vanaken een overtuigende prestatie heeft geleverd. Hij noemt hem zelfs bij de mindere spelers. 

"Vanaken kwam weinig in het spel voor, ondanks zijn goals. Thorgan Hazard vond ik minder. Meunier toonde veel inzet, maar was ongelukkig in het samenspel. Hij heeft echter nog progressiemarge", geeft Snelders aan bij De Witte Duivel. 

Snelders denkt niet dat Vanaken een vervanger is voor Witsel. "Met Vanaken en Praet op die positie heb je hetzelfde probleem: ze zijn te weinig gedisciplineerd. Ze geven te veel ruimte weg. Dat geldt ook voor Tielemans overigens. Het zijn alle drie spelmakers, terwijl je op die positie iemand nodig hebt die voor de verbinding zorgt. Dendoncker is de enige die voor mij in aanmerking komt op die plaats."

Snelders ziet wel een andere speler van Club die de Rode Duivels kan helpen. "Mats Rits is aan een goed seizoen bezig. Martinez gelooft blijkbaar niet in de 'gabarit' van Rits op de zes. Hij zou nochtans een oplossing kunnen zijn, want hij blijft altijd in positie."