Gueye (KV Oostende) vol vertrouwen over PO1: “We zullen het wel halen”

Gueye (KV Oostende) vol vertrouwen over PO1: “We zullen het wel halen”

01-04-2021 19:16

KV Oostende is bezig aan een uitstekend seizoen en staat momenteel op een vierde plaats in het klassement. Als het die positie weet vast te houden, speelt het over enkele weken mee in Play-Off 1. Spits Makhtar Gueye heeft er alvast vertrouwen in. “Als we blijven spelen zoals we nu bezig zijn, zullen we het wel halen”, zegt hij op de KVO-site.  

Gueye geeft ook aan geen last te hebben van de druk dat die vierde plaats met zich meebrengt. “Ikzelf voel totaal geen druk. We hebben met Oostende iedereen verrast dit jaar.” KVO doet het dit jaar met een heleboel nieuwe spelers en een nieuwe trainersstaf. “We hebben ook heel wat jonge spelers dus niets moet. In het begin van het seizoen verwachtte niemand iets van ons.”

De Senegalees had echter al snel door dat er heel wat mogelijk was met deze groep. “Toch moet ik zeggen dat ik al na twee wedstrijden doorhad dat het een goed seizoen zou worden. We verloren die eerste twee wedstrijden dan wel, maar toch wist ik dat het goed zou komen.” Hij verklapt ook wat het geheim is van Oostende. “In deze selectie zitten geen sterren of vedetten. Iedereen speelt en werkt hard mee. We zijn zo hecht, we zijn echt een groep die goed samenwerkt.”