In Frankrijk zien ze een nieuwe Doku: “Rennes verwacht een geweldig slot”

In Frankrijk zien ze een nieuwe Doku: “Rennes verwacht een geweldig slot”

01-04-2021 16:46 Laatste update: 16:47
5

Jérémy Doku scoorde eindelijk zijn eerste doelpunt voor Stade Rennes en ook bij de Rode Duivels leverde de voormalige Anderlecht-aanvaller een sterke prestatie af. In Frankrijk hopen ze dat Doku nu volledig zal ontploffen.

Doku scoorde op 20 maart eindelijk voor Rennes. “Je voelde dat die goal een enorme bevrijding was voor Jérémy”, zegt Johan Rigaud, de man die Stade Rennes op de voet volgt voor de Franse sportkrant L’Équipe, aan Het Laatste Nieuws. “Het was wachten op zijn déclic. Bij Rennes hopen ze dat het het begin wordt van een geweldig slot van de competitie voor Doku.”

Coach bij Rennes Julien Stéphan zag meteen een leergiere Doku. “Zijn positieve kijk op de dingen was iets wat mij meteen heel erg charmeerde. Hij is heel leergierig en luistert goed naar onze aanwijzingen. Hij is ook niet bang om in discussie te gaan en kritische vragen te stellen. Doku denkt mee en dat getuigt van een grote voetbalintelligentie.”

“Vergeet niet dat het niet gemakkelijk was voor hem, hij kwam voor het eerst uit zijn veilige cocon. Ondanks het feit dat het seizoen al volop bezig was (Doku arriveerde op 5 oktober bij Rennes, red.) heeft hij zich heel snel aangepast. Alléén heeft hij heel lang geleden onder het feit dat hij maar niet tot scoren kwam”, aldus Stéphan.