'Er is geen corona in Afrika, waren veel meer mensen dan eigenlijk mocht'

'Er is geen corona in Afrika, waren veel meer mensen dan eigenlijk mocht'

01-04-2021 17:46
1

Heracles-speler Mohamed Amissi leefde de afgelopen dagen in een wereld waarin corona niet leek te bestaan. De jonge linksbuiten speelde met Burundi interlands tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek en Marokko. Vijfduizend fans waren er toegestaan bij de wedstrijd tegen de CAR, maar er kwamen er veel meer.

"Typisch Afrikaans", vertelt Amissi in gesprek met Tubantia. "Er is geen corona in Afrika, zeggen ze. Ze zijn er best laks over. Je ziet wel mondkapjes, maar er zijn geen strikte regels. In het team waren er wel regels, zoals we gewend zijn in Europa. Wij letten er wel op."

Hoewel er een beperkt aantal toeschouwers in het stadion mocht zijn, waren er veel meer dan toegestaan. "Het was niet afgeladen vol, maar veel voller dan mocht. Het was heerlijk het veld op komen, met al die mensen. Ik voelde me weer voetballer", zegt de Burundees.

Amissi begon zowel tegen de CAR (2-2) als tegen Marokko (1-0) in de basis. Beide wedstrijden werden niet gewonnen, maar toch kijkt de aanvaller met een goed gevoel terug. "Ik mocht twee keer beginnen, er is vertrouwen, ook voor de toekomst. Ik ben nog maar 20 jaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie