Doku bloeit open bij Rennes: “Gebrek aan efficiëntie werkte contraproductief”

Doku bloeit open bij Rennes: “Gebrek aan efficiëntie werkte contraproductief”

01-04-2021 15:15 Laatste update: 16:31

Jérémy Doku maakte indruk bij de Rode Duivels tegen Wit-Rusland. Bij Stade Rennes duurde het lang voor de voormalige Anderlecht-smaakmaker kon scoren, maar nu die ban is gebroken denken ze in Frankrijk dat hij volledig zal openbloeien.

Doku kreeg soms kritiek in Frankrijk. “De kritiek was nooit persoonlijk”, zegt Hugues Sionis, journalist bij ‘L’Équipe, aan Het Laatste Nieuws. “Maar het klopt wel dat zijn gebrek aan efficiëntie op een bepaald moment contraproductief werkte. Doku leeft van zijn dribbels, maar als je dribbelt om te dribbelen is het weinig efficiënt. Acties moeten ook iets opleveren, daarom denk ik dat hij nu na die goal tegen Metz een psychologische barrière heeft doorbroken.”

“De kritiek, de druk en de media-aandacht die Rennes krijgt, is niet te vergelijken met clubs als PSG, Lyon of Marseille”, zegt coach van Rennes Julien Stéphan. “Maar dat verandert wel als je Champions League speelt. Plots staat een regionale club in de nationale belangstelling. Alles wordt overbelicht. Elke actie, elke misser. Maar ook dan hebben wij er alles aan gedaan om Jérémy te beschermen, omdat we rotsvast in zijn kwaliteiten geloven. Dat de voetbalmarkt wat scheefgetrokken is, is niet zijn fout.”