Duitse club ziet af van de coronapandemie en vraagt overheid om een lening

Duitse club ziet af van de coronapandemie en vraagt overheid om een lening

01-04-2021 13:12

De coronapandemie overheerst nog steeds de wereld en de daarbijhorende voetbalwereld. Voor vele clubs vallen er veel inkomsten weg en de loonlast van de spelers blijft even hoog. FC Köln heeft het financieel moeilijk en vraagt de Duitse overheid nu om steun aan de hand van een lening. 

FC Keulen heeft met de Duitse overheid een staatsobligatie van 20 miljoen euro afgesloten, goed voor een lening over zes jaar. Door de coronacrisis beleeft de club van Sebastiaan Bornauw financieel zware tijden. 

Eerder deze week kwam de Duitse krant Handelsblatt met een artikel dat de club de eerste twee jaar alleen intrest moet betalen en in de vier volgende telkens vijf miljoen euro. Financieel directeur van Keulen, Alexandre Wehrle, bevestigde dat bericht. "We hebben dit pas laat besloten omdat we het op eigen kracht wilden proberen. Maar er was geen alternatief voor deze club, geleid door zijn leden, gezien het omzetverlies van 63 miljoen euro", zei Wehrle op de site van de Duitse club.

Keulen maakte op hun website de financiele rapporten bekend. Een omzet van 122,5 miljoen euro bekend en een verlies na belastingen van 23,8 miljoen euro voor het seizoen 2019-2020. Voor de periode tussen maart 2020 en het einde van het seizoen wordt het inkomstenverlies toegeschreven aan de coronapandemie op 13 miljoen euro geraamd.