Het gaat goed met Faes (ex-Anderlecht en Oostende): “Op vijf na beste verdediging”

Het gaat goed met Faes (ex-Anderlecht en Oostende): “Op vijf na beste verdediging”

01-04-2021 11:10
1

Wout Faes doet het goed in Frankrijk. De Belgische verdediger speelt met Reims een degelijk seizoen en beter, hij heeft het naar zijn zin. “We hebben de op vijf na beste verdediging van de competitie.”

Na een moeilijke start van zijn carrière lijkt Faes het juiste pad gevonden te hebben. Hij speelt met Reims een goed seizoen, en is tevreden met zijn keuze voor de Franse club: “Ja, het gaat goed. Ik ben heel blij dat ik vorig jaar de stap van Oostende naar Reims heb gezet. Als ik mij niet vergis, kregen we na Nieuwjaar amper acht goals tegen”, zegt hij in een gesprek met de Gazet van Antwerpen.

Faes groeide uit tot een van de leiders van Reims. “In het begin heb ik uiteraard vooral geobserveerd, maar de trainer verwacht intussen wel van mij dat ik samen met Yunis Abdelhamid, mijn collega centraal achterin, de leiding op mij neem.”

Reims staat voorlopig in de buik van het klassement, en mag dus niet klagen. Ook is de Ligue 1 dit seizoen spannender dan ooit. Lille en Lyon zetten PSG al het hele seizoen onder druk.