Henry stootte vanuit het niets door naar OH Leuven: Mijn loon ging maal vijf!

Henry stootte vanuit het niets door naar OH Leuven: "Mijn loon ging maal vijf!"

01-04-2021 10:11

Thomas Henry kent een opmerkelijk carrièreverloop. Momenteel dingt de aanvaller van Oud-Heverlee Leuven zowaar mee naar de topschutterstitel in Eerste Klasse A, terwijl hij drie jaar geleden nog uitkwam op het Franse derde niveau. Zijn overstap naar OHL herinnert Henry zich nog als de dag van gisteren.

Toen de Fransman in de zomer van 2018 in ons land neerstreek, zou zijn loopbaan een hoge vlucht nemen. In eerste instantie blonk hij uit bij AFC Tubize. In een half jaar tijd scoorde Henry er prompt elf doelpunten. "Leuven heeft me gehaald op een moment dat Tubeke in zware financiële problemen zat", legt de hoofdrolspeler zelf uit in Sportwereld.

"En dan moet je weten dat mijn laatste match voor Tubeke er een was óp Leuven. Tijdens de match zou de finale vergadering over de transfer plaatsvinden. Daar wilde ik niets van weten. Ik zou het na de match wel horen. We wonnen met 0-2 en ik maakte mijn laatste goal in het shirt van Tubeke. De contacten waren er al wat langer", doet Henry het verhaal uit de doeken.

Maal vijf
Die bijzondere situatie woog wel op de nuchtere Henry. "Ik ben een paar weken eerder met een capuchon over mijn hoofd de club gaan bezoeken", bekent hij. "Wim De Corte gaf me een rondleiding. Maar een deal was er niet. Absoluut niet. Het spel is eerlijk gespeeld. Of ik de jackpot te pakken had? Tja, wat is de jackpot? Mijn loon ging maal vijf!"

"Ik weet nog dat keeper Théo Defourny me grappend zei dat hij blij was dat Tubeke me had verkocht. Dan zou hij eindelijk betaald worden", lacht onze zuiderbuur. Intussen heeft Henry ook op het hoogste niveau naam gemaakt. Bij revelatie OHL trof hij al twintig keer raak, waardoor zelfs Gouden Stier Paul Onuachu enigszins binnen schot blijft. De Nigeriaan van KRC Genk heeft er wel nog vijf meer ...