Het verhaal van Engels bij Aston Villa lijkt geschreven: 'Terugkeer naar België'

Het verhaal van Engels bij Aston Villa lijkt geschreven: 'Terugkeer naar België'

01-04-2021 09:55
11

Het gaat niet goed met de carrière van Bjorn Engels. Ooit kondigde de mandekker zich aan als een Rode Duivel in spe, maar vanwege uitvoerig blessureleed kon hij die verwachtingen nog niet inlossen. Bij Aston Villa zit de West-Vlaming nu helemaal op een zijspoor. Keert hij terug naar België?

Volgens Birmingham Mail is de kans reëel dat Engels komende zomer weer in ons land neerstrijkt. Hoe dan ook twijfelt niemand eraan dat zijn liedje bij Aston Villa uit is. Vorig seizoen was onze landgenoot nochtans min of meer een vaste waarde in Birmingham, althans tot aan de corona-uitbraak. Toen voetballen eindelijk weer mocht, kreeg hij af te rekenen met een scheenbeenletsel.

Die perikelen achtervolgden hem tot in het huidige seizoen, waardoor Engels de start van de Premier League aan zijn neus voorbij moest laten gaan. Net wanneer zijn zorgen verleden tijd leken, dook een blessure aan de hamstrings op. Daar sukkelt de verdediger momenteel nog steeds mee. Daardoor wacht Engels nog steeds op zijn eerste minuten in 2020-2021, al zat hij wel al achttien keer op de bank.

Mocht Engels terugkeren naar België, dan lijkt Club Brugge de meest logische stap, aangezien hij als jeugdspeler uitkwam voor de huidige koploper. Toch is het maar de vraag of Blauw-Zwart een vaak geblesseerde verdediger kan gebruiken. In het verleden hing overigens ook een flirt in de lucht met ... RSC Anderlecht.