Afwezigheid Witsel opvangen door rentree Fellaini: Martinez moet hem overtuigen

Afwezigheid Witsel opvangen door rentree Fellaini: "Martinez moet hem overtuigen"

01-04-2021 09:17
4

Na het drieluik in de WK-kwalificatiecampagne zijn we ook met het oog op het komende EK weer wat wijzer geworden. Alexandre Teklak, analist voor La Dernière Heure, zag een middenveld dat het bij momenten lastig had om de controle te bewaren. Bij afwezigheid van Axel Witsel pleit hij voor een terugkeer van Marouane Fellaini.

Al brandt Teklak in eerste instantie uiteraard een kaars dat Witsel er alsnog zal bij zijn op het Europees Kampioenschap. "Hij is een steunpilaar. Als hij honderd procent is moet hij altijd in de selectie zitten, maar ik vrees dat dat een zeer ingewikkelde missie wordt." Aan het begin van het kalenderjaar brak de Luikenaar zijn enkel bij Borussia Dortmund. Hij doet er nu alles aan om wedstrijdklaar te geraken, maar de prognose is kantje-boordje.

Wie moet Witsel vervangen? Fellaini, vindt Teklak! "Martinez moet er alles aan doen om Fellaini te overtuigen", vindt de oud-verdediger. "Hij heeft persoonlijkheid en een unieke speelstijl, die je toestaat om een spelwijze te veranderen gewoon door hem tussen de lijnen te brengen. Zijn kopspel in de twee rechthoeken is een wapen, net als zijn atletische kracht. De groep zal hem zonder morren aanvaarden. Hij heeft legitimiteit, niemand zal zijn komst in vraag stellen", besluit Teklak.