Van der Vaart maakte verkeerde inschatting: 'Zei dat hij er geen klote van kon'

Van der Vaart maakte verkeerde inschatting: 'Zei dat hij er geen klote van kon'

01-04-2021 07:28
1

Rafael van der Vaart had aanvankelijk totaal niet verwacht dat Harry Kane zou uitgroeien tot één van de betere spitsen van de wereld. Toen Van der Vaart nog speelde voor Spurs, liet Kane niet bepaald een onuitwisbare indruk achter op hem.

"Wel een leuk verhaal: Toen Kane de eerste keer kwam trainen bij ons, hij was toen nog achttien, nam hij ballen aan...", vertelt Van der Vaart in de studio bij Ziggo Sport. "Ik zweer het je, ik zei tegen die Gomes (Toen de keeper van Spurs, red.): Die kan er helemaal geen klote van. Je ziet het: hij is nu na Lewandowski de beste spits", lacht Van der Vaart.

Vervolgens reageert Van der Vaart op een opmerking van Roy Keane, die vindt dat Kane moet vertrekken bij Tottenham om prijzen te kunnen pakken. "Roy Keane heeft natuurlijk wel gelijk", stelt Van der Vaart. "Bij Tottenham is hij natuurlijk wel de man, maar je zou bijna zeggen: Ga naar Manchester United. Hij moet in ieder geval in Engeland blijven. Als Engelse spelers naar bijvoorbeeld Real Madrid gaan, is dat meestal niet zo'n succes. Voor Tottenham is hij natuurlijk wel een garantie voor heel veel goals. Hij verdient natuurlijk ook een godsvermogen, dus daarvoor hoeft hij ook niet meer weg."

Ondertussen heeft Kane zich woensdag alweer laten gelden voor de nationale ploeg van Engeland. De spits benutte een strafschop, waardoor de Engelsen op het moment van publiceren aan de leiding gaan tegen Polen.