Dendoncker speelt zich niet in de harten: Ik zag iets te veel technische fouten

Dendoncker speelt zich niet in de harten: "Ik zag iets te veel technische fouten"

31-03-2021 23:19

Het eerste drieluik uit de WK-kwalificatiecampagne van de Rode Duivels zit erop, al vielen de duels misschien eerder als voorbereiding op het komende EK te beschouwen. René Vandereycken geraakte niet meteen warm van de prestaties. Zo liep het in het hart van het elftal bij momenten spaak volgens hem.

"Op het middenveld vond ik het logisch dat Martinez voor de combinatie Tielemans-Dendoncker ging, omdat zij op papier complementair zijn. Maar ik had er meer van verwacht. Ik vond de prestaties van Dendoncker in zijn twee wedstrijden niet voldoende", legt Vandereycken de vinger op de wonde bij Het Nieuwsblad.

Al roept de oud-bondscoach zelf enkele bezwarende argumenten in. "Het is ook niet makkelijk dat iedereen jou als de gedoodverfde vervanger van Witsel beschouwt, daar komt redelijk wat druk bij kijken. Plus: bij Wolverhampton speelt hij meer als infiltrerende middenvelder en de laatste tijd zelfs achterin. Het was dus wennen. Maar ik zag iets te veel technische fouten", is Vandereycken toch streng.

"Overigens begon vroeger het balbezit dikwijls bij Witsel. Nu had ik dat van Tielemans verwacht, maar die kwam tegen Wales en Tsjechië te weinig aan bod", krijgt ook de partner van Dendoncker een veeg uit de pan. "Zijn balcirculatie richting De Bruyne, Mertens en de flanken moet sneller. En het samenspel met Dendoncker moet beter. Maar dat kan. In de aanloop naar het EK hebben ze nog enkele weken om daarop te trainen."