Doku komt van zijn wolk bij terugkeer in Rennes: minstens twee matchen schorsing

Doku komt van zijn wolk bij terugkeer in Rennes: minstens twee matchen schorsing

31-03-2021 23:01

Jérémy Doku keert met een fraaie prestatie en een koffer vol complimenten terug van de Rode Duivels naar Rennes. Daar wacht hem echter een koude douche: de Franse bond heeft de vleugelaanvaller namelijk voor twee wedstrijden geschorst, met ook nog eens een wedstrijd voorwaardelijk.

Enkele dagen voor zijn afreis naar de Rode Duivels beleefde Doku een match met twee gezichten in de Ligue 1. Op bezoek bij FC Metz lukte onze landgenoot zijn allereerste competitietreffer voor Stade Rennes sinds zijn overstap van RSC Anderlecht. In minuut 51 ging het licht echter uit: Doku trapte over de bal, vol op de enkel van een tegenstander. De scheidsrechter van dienst bestrafte die actie met rechstreeks rood.

De Franse commissie heeft de interlandperiode aangegrepen om zich over de uitsluiting te buigen. Het verdict luidt als volgt: Doku moet twee duels aan de kant blijven en krijgt ook nog eens een voorwaardelijke sanctie achter zijn naam te staan. Daardoor mag hij nog even uitrusten. Doku mist de ontmoetingen met Stade Reims en FC Nantes.