Verheyen looft Doku, Praet, Trossard en Vanaken: Hij maakte meeste indruk

Verheyen looft Doku, Praet, Trossard en Vanaken: "Hij maakte meeste indruk"

31-03-2021 22:27
11

De Rode Duivels blikten Wit-Rusland in met 8-0, met dank aan enkele minder gevestigde waarden. Zo kregen onder meer Jérémy Doku, Leandro Trossard en Hans Vanaken hun kans van bij de aftrap. Gert Verheyen zag dat zij het goed deden, al stak één man erbovenuit.

"Jérémy Doku maakte het meeste indruk en speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe in het shirt van de Rode Duivels", trapt Verheyen zijn analyse af bij Het Nieuwsblad. "Weliswaar tegen een dankbare tegenstander, die bewegingsvrijheid weggaf tussen defensie en middenveld, maar dan nog. Aan de bal toonde hij zich sterk, doordraaien deed hij goed en hij deed ook zijn verdedigende werk door voor negatieve pressing te zorgen. Hij speelde volwassen en was niet alleen bezig met zijn eigen positie. Hij had ook oog voor de wisselwerking met de rest, en dan vooral Thorgan Hazard."

Over de grootste kwaliteit van de vleugelaanvaller hoeft Verheyen niet lang na te denken. "Als Doku aanzet, kan niemand hem nog volgen", klinkt het simpel. "Wanneer hij dan kort voor de rust dan toch eens durfde diep te gaan bij een omschakelingsmoment, was het meteen ook bingo: 4-0. ­Doku is in het systeem van Roberto Martinez een wapen omdat hij zowel als pocket als op de flank met zijn snelheid en actie brokken kan maken. Op het spel tussen de lijnen ligt nog zijn grootste progressiemarge."

Ook Praet, Trossard en Vanaken scoren
"Heeft Doku zijn kandidatuur kracht bijgezet voor een plaats in de EK-selectie, dan geldt hetzelfde voor de anderen die hun kans vanaf de aftrap kregen. De koelbloedigheid van Batshuayi in de box, die kenden we al. Vanaken scoorde twee keer door op het gepaste ­moment in de box te duiken, Praet was de auteur van een goeie assist én prima doelpunt. En beiden zorgden ze voor de nodige infiltraties", somt Verheyen de positieve punten op.

"Het eerste doelpunt van Leandro Trossard mocht er ook wezen. Zijn 3-0, daar sprak de klasse uit", is de analist onder de indruk. "Zijn twee goals maakten goed dat niet al zijn acties even geslaagd waren. In de zoektocht naar doublures voor Eden Hazard en Dries Mertens voor de pocketpositie in de rug van Lukaku, leunt het profiel van Trossard uiteindelijk wel het dichtst bij hen aan."