Duitsers maken nog een 'Qatar-statement' en tonen spandoek met 'Wir Fur 30'

Duitsers maken nog een 'Qatar-statement' en tonen spandoek met 'Wir Fur 30'

31-03-2021 21:45
1

Het nationale elftal van Duitsland heeft wederom een statement gemaakt om de misstanden in Qatar en het schenden van de mensenrechten onder de aandacht te brengen. De spelers van Die Mannschaft poseerden met een doek waar 'Wir Für 30' op stond.

Dat refereert aan de dertig artikelen die in de Verklaring voor de Rechten van de Mens te lezen zijn. Op de website van de Duitse bond valt te lezen dat 'we allemaal ons steentje bij kunnen dragen om ervoor te zorgen dat de mensenrechten in de toekomst beter nageleefd worden'.

'We hebben als team de afgelopen dagen aandacht gevraagd voor de wereldwijde naleving ervan en we negeren de fouten die gemaakt worden niet', klinkt het verder.  'Wij geven er de voorkeur aan om in actie te komen, dus laten we er samen aan werken.'

Eerder tijdens deze WK-kwalificatieperiode kwamen de Duitsers al in shirts het veld op waar 'HUMAN RIGHTS' op te lezen was. De Rode Duivels betraden in de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland het veld met shirts waar 'Football Supports Change' op stond.