Bruun Larsen (RSC Anderlecht) bekert verder, Toma (KRC Genk) uitgeschakeld

31-03-2021 20:42 Laatste update: 20:54
1

Woensdagavond kwamen twee spelers uit de Jupiler Pro Leaugue in actie op het EK voor beloften. Jacob Bruun Larsen (RSC Anderlecht) mocht starten bij Denemarken in hun wedstrijd tegen Rusland. Bastien Toma (KRC Genk) begon op de bank bij Zwitserland tegen Portugal.

Bruun Larsen bedankte zijn coach al in de tiende minuut van de wedstrijd voor het vertrouwen. Hij maakte het openingsdoelpunt. Nog geen minuut later verdubbelde Anders Dreyer de score. Rusland kon geen vuist maken en slikte in de laatste minuut van de wedstrijd ook nog een derde tegentreffer. Zo stoot Denemarken door naar de kwartfinales.

Toma daarentegen kende minder geluk. Hij moest vanop de bank toekijken hoe zijn ploeg 0-2 achter kwam na doelpunten van Diogo Queiros en Francisco Trincão. Vlak na het tweede tegendoelpunt mocht Toma invallen. Hij stond nog maar vier minuten op het veld of het derde Portugese doelpunt hing al tegen de touwen. 0-3 was ook de eindstand en zo zit het tornooi erop voor Toma en Zwitserland.