OFFICIEEL: Anderlecht haalt raadgever in huis: “Enorm geholpen”

OFFICIEEL: Anderlecht haalt raadgever in huis: “Enorm geholpen”

31-03-2021 15:10 Laatste update: 15:40
7

RSC Anderlecht blijft samenwerken met Performance Director Damian Roden, dat laat de club op de officiële kanalen weten. Hij zal Anderlecht blijven raadgeven.

“Met alle coronarestricties ben ik sinds januari niet meer naar Neerpede kunnen komen”, zegt Roden. “Ik zou elke keer, in beide richtingen, een lange quarantaine moeten respecteren. Dat maakt het heen en weer reizen naar mijn gezin in Groot-Brittanië onmogelijk. Daarom hebben de club en ik een kader uitgedokterd om de workload van het A-team en hun trainingcycli te blijven analyseren.”

“Ik zal als consultant een klankbord blijven voor de performance-staff en we zullen goed blijven samenwerken. Ik wil Peter en Vincent bedanken voor hoe open ze stonden voor mijn manier van werken. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan blijven bijdragen aan dit ambitieuze project en deze mooie club verder vooruit te helpen”, aldus Roden.

Sports Director Peter Verbeke geeft meer uitleg: “Damian heeft enorm geholpen bij het ontwikkelen van een performance-structuur voor fysieke belasting, medische opvolging en voedingsadvies. Hij heeft de jongere stafleden met veel potentieel zoals Bram Geers (Head of Physical Coaching) en Niels Mathieu (Hoofd Fysiotherapie) geholpen hun vaardigheden te ontwikkelen en zal dat blijven doen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie