Martinez blijft met kopzorgen: “Vraagstukken die er waren zijn nog niet opgelost”

Martinez blijft met kopzorgen: “Vraagstukken die er waren zijn nog niet opgelost”

31-03-2021 16:46
4

De Rode Duivels maakten Wit-Rusland met 8-0 af, maar volgens Peter Vandenbempt heeft bondscoach Roberto Martinez nog steeds kopzorgen. Tegenover Sporza laat de analist zich uit over de situatie.

“De goeie prestatie tegen Wit-Rusland heeft wel niets veranderd met het oog op het EK”, begint Vandenbempt. “De vraagstukken die er al waren, zijn na gisteren niet opgelost. Hooguit zijn er wat extra opties aangereikt. Wie zal de rol van Axel Witsel overnemen? Gaan Alderweireld en Vertonghen hun beste niveau terugvinden voor het EK? Zal Eden Hazard erbij zijn of niet? Wordt Thomas Meunier bij Dortmund opnieuw de Meunier van bij PSG?”

“Het was ook opvallend dat Thomas Vermaelen na drie kwartier in een zetel tegen Wales niet fit was voor de volgende wedstrijd”, gaat Vandenbempt verder. “Sommigen hopen ook dat Axel Witsel nog fit raakt. De zoektocht naar zijn vervanger gaat nog altijd voort. We mogen er wel van uitgaan dat België op het EK de groepsfase doorkomt, maar het gaat over de moeilijke wedstrijden verderop in het toernooi.”

Na het gelijkspel tegen de Tsjechen was er wat gemor, maar tegen Wit-Rusland werd er al veel goedgemaakt. “Na Tsjechië was de bondscoach voor het eerst bijna openlijk bezorgd. Ik denk dat hij zeer tevreden is met wat hij gisteren gezien heeft, maar ik vermoed niet dat hij nu op twee oren slaapt.”