Union wil nieuw stadion: “Ambities waarmaken lukt niet in deze accommodatie”

Union wil nieuw stadion: “Ambities waarmaken lukt niet in deze accommodatie”

31-03-2021 16:12

Union is volgend seizoen te zien in 1A. CEO Philippe Bormans gaf een interview aan Sport/Voetbalmagazine en sprak onder meer over een nieuw stadion voor de Brusselse club.

“Kijk: dit stadion is Union, dit hoort bij het stamnummer, ook al hebben ze hier maar drie van de elf titels gewonnen. Dit moet en zal altijd Union blijven”, begint Bormans. “We gaan hier deze zomer investeren in onder meer de verlichting en het veld, maar onze ambities waarmaken gaat niet lukken in deze accommodatie.”

“Dan zijn er twee opties. Ofwel bouwen we hier een nieuw stadion, maar dan los je de huidige problematiek in deze buurt niet op, en je moet raken aan de authenticiteit van dit stadion. Bij KV Mechelen is dat gelukt, maar daar was meer plaats nog dan hier. Optie twee is verhuizen, op voorwaarde dat het op wandelafstand is.”

Union is al een tijdje bezig met alternatieven. “Al twee jaar werk ik daar achter de schermen aan. We hebben een budget van 50 miljoen vrijgemaakt voor fase één. Het stadion van Gent heeft zo'n 70 miljoen euro gekost. Wij hopen deze zomer duidelijkheid te krijgen over wat haalbaar is, om dan aan de slag te kunnen.”