Casteels houdt deur op een kier voor JPL: “Dan kan altijd, zeg nooit nooit

Casteels houdt deur op een kier voor JPL: “Dan kan altijd, zeg nooit nooit"

31-03-2021 14:44
2

Koen Casteels is de aanvoerder en sterkhouder bij het Duitse Wolfsburg. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat de sluitpost zich uit over een eventuele toekomst in België.

Casteels sluit niet uit dat hij ooit voor een Belgische 1A-club zal spelen, maar wil zo lang mogelijk op het hoogste niveau aantreden. “Dat kan altijd. Zeg nooit nooit. Maar het hoeft niet voor mij. Ik wil nog zo lang mogelijk op het hoogste niveau in het buitenland blijven voetballen.”

“Mocht ik binnenkort die kaap van tweehonderd Bundesligawedstrijden overschrijden, dan zal dat een speciale betekenis hebben”, gaat Casteels verder. “Ik ben heel tevreden in Wolfsburg. Mijn status binnen de club en in Duitsland is zeer goed. Je hoort me niet klagen.”

Casteels wordt meer gewaardeerd in België dan in Duitsland. “Dat is toch duidelijk, denk ik. Er wordt gewoon in het algemeen minder gekeken naar de Bundesliga of niet zo veel aandacht aan besteed. Enigszins normaal ook, omdat er veel meer Belgen aan de slag zijn in de Premier League.”

“Dat stoort me niet. Heel belangrijk is dat de erkenning er is via de pers en volgers in Duitsland. En wie me wil volgen, mag dat gerust doen. Zo zullen ze een juist beeld krijgen van het harde werk dat ik de afgelopen seizoenen verrichtte”, aldus Caseels.