Pocognoli (33) in de vergeetput: De club is wel tevreden over mij

Pocognoli (33) in de vergeetput: "De club is wel tevreden over mij"

31-03-2021 13:00 Laatste update: 13:09
1

Het zou een pittige quizvraag kunnen zijn: waar speelt Sébastien Pocognoli momenteel? Het antwoord is Union, maar door een hardnekkige knieblessure dateert zijn laatste match van februari 2020.

Pocognoli is einde contract, maar heeft wel een optie voor een extra jaar. Gaat die optie gelicht worden? "We gaan in gesprek. De club is wel tevreden over mij, want met mijn ervaring draag ik wel iets bij aan het team. Er zit geen ander profiel zoals ik in de kern. We gaan kijken hoe de komende weken zullen verlopen", aldus Pocognoli bij La Dernière Heure. 

Zelf wil Pocognoli graag nog in 1A spelen voor Union. "Ik hou van de club en heb er een speciale band mee. Toen ik Standard verliet, vonden veel mensen Union een verrassende keuze. Maar ik geloof in het project. Ik had echt zin om betrokken te zijn en mee te helpen aan de promotie. Fysiek is het niet gelopen zoals ik wilde", zucht Pocognoli. 

Pocognoli denkt ook al aan een trainerscarrière. "Ik wil mijn trainersdiploma halen bij de KBVB. In het leven begin je soms aan iets zonder te weten of je het echt leuk vindt, maar voorlopig hou ik er wel van. Misschien ga ik ooit die kant op, maar voorlopig heb ik enkel zin om speler te blijven. Ik hoop dat ik in het slot van het seizoen nog een paar matchen mag spelen."