'Toekomst van Messi is bekend: 'caso cerrado' voor Manchester City'

'Toekomst van Messi is bekend: 'caso cerrado' voor Manchester City'

31-03-2021 11:30
2

Lionel Messi gaat zijn aflopende contract bij FC Barcelona spoedig verlengen. Manchester City heeft de komst van de Argentijnse ster daarom uit het hoofd gezet, zo meldt Diario Sport woensdag.

De Premier League-koploper had afgelopen zomer al serieuze interesse in Messi, die aanstuurde op een vertrek uit Catalonië. Barça wilde de ontevreden aanvaller echter niet laten gaan en hield hem aan zijn tot medio 2022 lopende contract. Messi was daar aanvankelijk verbolgen over, meende transfervrij te mogen vertrekken, maar besloot een transfer niet af te dwingen.

Inmiddels hangt de vlag er helemaal anders bij in huize Messi, mede dankzij trainer Ronald Koeman. In negentien officiële duels was hij dit seizoen goed voor negentien treffers en zeven assists. Ook City concludeert dat de Argentijn weer gelukkig is in Camp Nou. 'Caso Cerrado', zaak gesloten, kopt Sport over de pogingen van de Engelsen om Messi in te lijven.

Manager Pep Guardiola wil nog altijd een topspeler binnen halen, maar richt de pijlen dus op andere spelers. Erling Haaland staat volgens Engelse media bovenaan het wensenlijstje. Overigens is Paris Saint-Germain nog wel in de race voor Messi, maar Barça-voorzitter Joan Laporta is vol vertrouwen dat hij ook de Fransen weet af te schudden.