Degryse heeft zijn EK-selectie al rond: Mechele mag mee, rekenen op fitte Hazard

Degryse heeft zijn EK-selectie al rond: Mechele mag mee, rekenen op fitte Hazard

31-03-2021 11:21
8

De Rode Duivels draaiden Wit-Rusland door de slachtbank en prijken zo met zeven op negen aan kop van hun WK-kwalificatiepoule. De voorbije drie interlands stonden echter ook in het teken van het komende EK, waarop België nog eens wil mikken op het allerhoogste. Marc Degryse volgde alles op de voet en stelde zijn voorlopige selectie alvast samen.

"De drie doelmannen, daar moeten we niet aan twijfelen", stak Degryse van wal bij VTM. In de verdediging kiest de oud-international voor een dubbele bezetting op elke positie. "Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen zijn de eerste drie, de anderen zijn reservisten. Het is wel een selectie met nog twee maanden voetbal voor de boeg, hé", houdt hij nog een slag om de arm.

Op het middenveld gaat Degryse voor vier centrale pionnen en vier flankspelers. "De Bruyne heb ik bij de controlerende gezet, maar die kan natuurlijk ook een rij hoger. Dit zijn namen die 95 procent kans hebben om erbij te zijn", klinkt het. Voorin gaat Degryse voor een zestal. "Al zijn er nog wel enkele namen die daar kort bij zitten", vult hij aan.

Opvallend: er is plek voor twee Hazards in zijn 23-koppige kern. "Axel Witsel zal het niet redden, maar ik verwacht wel een fitte Hazard", legt Degryse uit. "Maar het is niet evident." In Degryses wereld vallen uit de meest recente selectie Christian Benteke, Nacer Chadli, Charles De Ketelaere, Thomas Foket, Adnan Januzaj, Albert Sambi Lokonga, Thomas Kaminski, Alexis Saelemaekers en Yari Verschaeren af.

De 23 van Degryse
Doel: Courtois, Mignolet, Casteels
Verdediging: Alderweireld, Boyata, Denayer, Mechele, Vermaelen, Vertonghen
Middenveld: Castagne, Carrasco, De Bruyne, Dendoncker, T. Hazard, Meunier, Tielemans, Vanaken
Aanval: Batshuayi, Doku, E. Hazard, Lukaku, Mertens, Trossard