Unicum: drie Rode Duivels maken allereerste interlanddoelpunt tegen Wit-Russen

Unicum: drie Rode Duivels maken allereerste interlanddoelpunt tegen Wit-Russen

31-03-2021 10:46 Laatste update: 14:00

De Rode Duivels ontdeden zich met kinderlijk gemak van Wit-Rusland: 8-0. Voor een heleboel jongens met wat minder caps op de teller werd het een mooie kans om zich te bewijzen. Dat leverde ook een unieke statistiek op: liefst drie spelers openden hun doelpuntenrekening voor de nationale ploeg.

Zowel Dennis Praet, Leandro Trossard als Hans Vanaken troffen raak tegen de Wit-Russen. Die laatsten deden dat zelfs twee keer. Voor dat trio was het de allereerste keer dat ze mochten juichen om een goal in het shirt van de Rode Duivels. Nooit eerder slaagden drie internationals daarin in één en dezelfde wedstrijd.

De ene moest al wat langer wachten op de verlossing dan de andere. Voor Trossard viel dat nog goed mee: in zijn 201e speelminuut voor de Rode Duivels was het raak. In het geval van Praet duurde het 364 minuten, terwijl Vanaken het meeste geduld nodig had. De spelmaker van Club Brugge draafde al 465 minuten rond in rood-geel-zwart voor hij de vijandelijke doelman wist te verschalken.

Doku werkt aan statistieken
Ook jonkie Jérémy Doku wist zijn doelpuntje mee te pikken. Voor de vleugelflitser van Stade Rennes was dat echter geen ontmaagding. In de UEFA Nations League stond hij al eens aan het kanon bij de 5-1-zege tegen IJsland. Doku zit nu aan een mooi gemiddelde: in vier basisplekken zette hij twee keer de netten bol.

De overige twee treffers kwamen op naam van Michy Batshuayi en Christian Benteke, maar zij hebben uiteraard al wat meer ervaring in het scoren voor de Duivels. Batshuayi zit nu aan 22 stuks, zijn collega-aanvaller bij Crystal Palace staat op zestien.