UPDATE: Genk mag ook uitblinkers Ito en Onuachu opnieuw verwelkomen op training

UPDATE: Genk mag ook uitblinkers Ito en Onuachu opnieuw verwelkomen op training

31-03-2021 10:14 Laatste update: 01-04-2021 10:27
1

De interlandonderbreking zit er weer op en het voetbal verlegt haar blik naar de afwikkeling van de nationale competities. Ook KRC Genk heeft nog spannende weken voor de boeg. Enkele jongens tankten alvast vertrouwen bij hun respectievelijke nationale ploegen.

Denk in de eerste plaats aan aanvallers Junya Ito en Paul Onuachu, die allebei tot scoren kwamen voor hun vaderland. De Japanner deed dat zelfs tot twee maal toe in de monsterzege tegen Mongolië: 0-14. De vleugelflitser deed daar nog eens drie assists bovenop. Onuachu kopte Nigeria dan weer in de toegevoegde tijd naar een zege met het kleinste verschil in Benin en trof daarna nogmaals raak tegen Lesotho (3-0), alweer als invaller.

Ook Gerardo Arteaga zal met de glimlach terugkeren naar Genk. De linksachter voetbalde negentig minuten mee met Mexico, dat een oefenduel achter de kiezen heeft tegen Costa Rica. Pas één minuut voor affluiten bezorgde Hirving Lozano zijn ploeg daarin een 0-1-overwinning. Arteaga hielp dus mee de nul te houden.

En natuurlijk kon Genk het niet laten om haar gepaste trots te uiten over de prestatie van Leandro Trossard. Het voormalige jeugdproduct draaide Wit-Rusland mee in de gehaktmolen met twee doelpunten, zijn allereerste als speler van de Rode Duivels.

Update 1/4: Alle duiven zijn weer gevallen bij Genk! Ook Ito en Onuachu keerden deze donderdag terug van hun succesvolle interlandverplichtingen. Dat is ruim op tijd voor de komende competitiewedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven, die maandag gepland staat. Veel training zullen de twee niet in de benen hebben, maar het vertrouwen van de twee aanvallers staat ongetwijfeld in het zenit.