Vandenbempt ontneemt viertal illusies op EK: Vier anderen wél punten gescoord

Vandenbempt ontneemt viertal illusies op EK: "Vier anderen wél punten gescoord"

31-03-2021 10:01
21

De Rode Duivels haalden nog eens vanouds uit tegen Wit-Rusland: 8-0. Met een heleboel jongens van 'de tweede rij' in de basiself maakt die prestatie het Roberto Martinez niet bepaald makkelijker om zijn EK-selectie samen te stellen, wel integendeel. Peter Vandenbempt steekt hem graag een handje toe.

"De vraagstukken blijven, al kunnen we wel al concluderen wie er niét zal bij zijn", steekt Vandenbempt van wal bij Sporza. "Dat zijn de jongens die in de tribune gezeten hebben en in drie wedstrijden geen seconde gespeeld hebben: De Ketelaere, Sambi Lokonga, Verschaeren, en Mechele. In een selectie van 23 hoeven zij zich geen illusies te maken."

"Een paar jongens hebben wel punten gescoord", schakelt de journalist door naar de positieve elementen. "Batshuayi heeft nog maar eens bevestigd dat hij terecht de nummer twee is in de pikorde van de bondscoach, ook al is hij bij Crystal Palace de invaller van Benteke. Ook Doku heeft punten gescoord. Het was wel tegen Wit-Rusland, maar in vergelijking met zijn debuut heeft hij een enorme evolutie doorgemaakt. Hij was alomtegenwoordig en hij brengt iets extra's, al dan niet in afwezigheid van Eden Hazard."

Nog uitblinkers
Naast Doku vielen nog twee andere 'nieuwkomers' Vandenbempt op. "Trossard heeft ook zeker punten gescoord, net als Praet, die zeer aanwezig was op de positie van Witsel. Hij speelde gedisciplineerd, is sterker geworden, heeft tactisch stappen vooruitgezet en nam deel aan het spel. Hij speelde echt een goeie wedstrijd", is  de radioman lovend.

"De bondscoach pleit voor een ruimere EK-selectie, maar als het er maar 23 mogen zijn, zullen er flinke keuzes gemaakt moeten worden. Ik denk dat we Doku kunnen noteren voor een EK-selectie en na gisteren zijn er nog die hoop koesteren, maar anderen weten nu dat ze er niet bij zullen zijn", besluit Vandenbempt.