'Traag herstel van Van Crombrugge is ook streep door financiën bij Anderlecht'

'Traag herstel van Van Crombrugge is ook streep door financiën bij Anderlecht'

31-03-2021 09:17
3

Hendrik Van Crombrugge komt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie. De doelman van RSC Anderlecht herstelt minder snel dan verwacht van zijn rugoperatie, liet zijn club dinsdag weten. Zijn afwezigheid betekent niet alleen een aderlating voor de Play-Off-1-kansen.

Natuurlijk primeert het sportieve verhaal voor Anderlecht, waar vervanger Timon Wellenreuther nog geen onuitwisbare indruk kon nalaten. Een topfitte Van Crombrugge kan het verschil betekenen tussen Play-Off 1 of Play-Off 2, maar het ziet er dus naar uit dat onze landgenoot een kruis moet zetten door het huidige seizoen.

Daarnaast spelen nog twee andere factoren. Ten eerste staat er deze zomer ook een Europees Kampioenschap op het programma. Volgens Het Nieuwsblad hield Van Crombrugge al een tijdje geen rekening meer met een selectie, al blijft hij op het favorietenlijstje van Roberto Martinez prijken. Het EK lijkt echter een gelopen koers.

Geen geld in het laatje
Ten tweede had Van Crombrugge tijdens de komende zomermeracto zomaar een transfer kunnen maken. Gezien zijn prestaties van de voorbije twee jaar was er alvast voldoende interesse. In het verleden werden onder meer Ajax en de Bundesliga in verband gebracht met de doelman.

Zijn transferwaarde zou tussen zeven en tien miljoen euro liggen, een som die het noodlijdende Anderlecht goed kan gebruiken. Ook door de financiële ambities zal paars-wit dus hoogstwaarschijnlijk een streep moeten trekken.