Doku schittert bij Rode Duivels, maar: Niet gedacht aan EK-selectie

Doku schittert bij Rode Duivels, maar: "Niet gedacht aan EK-selectie"

31-03-2021 07:45
7

Jérémy Doku was dinsdag een gesel voor de defensie van Wit-Rusland (8-0). Hij verdiende zo misschien een plaats in de EK-selectie van de Rode Duivels. Naar eigen zeggen heeft hij daar tijdens de match niet aan gedacht. 

Doku begon zonder stress aan de partij. "Ik hoorde om 18 uur tijdens de meeting dat ik zou starten en kwam zelfverzekerd op het terrein. Ik bekeek het als een match zoals alle andere", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Nochtans kon hij met deze match een plaats in de selectie verdienen. "Echt, ik heb geen moment aan die EK-selectie gedacht. We vonden dat we als team punten hadden verspeeld in Tsjechië en wilden dat rechtzetten door tegen Wit-Rusland zo veel mogelijk te scoren. Dat is gelukt. Elke minuut moet je dan bewijzen dat je je plaats in dat team waard bent. Dat liet ik zien, denk ik."

Bij Stade Rennes scoorde hij dit seizoen amper één goal. De goal tegen Wit-Rusland doet dan ook veel deugd. "Daarom was ik nu zo blij met die goal. Ik scoor niet vaak en mijn stats moeten nog een pak beter worden, maar ik werk daar wel elke dag aan.”