Martinez heeft voorstel voor EK: Niet 23, maar 26 spelers of meer

Martinez heeft voorstel voor EK: "Niet 23, maar 26 spelers of meer"

31-03-2021 07:00 Laatste update: 07:06
6

Roberto Martinez heeft positieve selectieproblemen bij de Rode Duivels. De B-ploeg veegde dinsdag Wit-Rusland weg met 8-0. De bondscoach gaf na de match aan dat hij graag meer dan 23 spelers meeneemt naar het EK.

"We hebben overlegd met verschillende bondscoaches", onthult hij bij Het Laatste Nieuws. "Engeland, Italië, wij... We zijn voorstander om de selecties voor het EK uit te breiden. Niet 23, maar 26 spelers of meer. Het zou passen binnen de huidige tijd, waarin er tegenwoordig ook al vijf vervangingen toegelaten zijn. Het is nu wachten of de UEFA daarin meewil."

Martinez steekt de afvallers nu al een hart onder de riem. "Er zijn nu drie grote toernooien op relatief korte termijn, met het EK, het WK in Qatar en de Final Four van de Nations League in oktober. Kijk, het kan gebeuren dat je niet bij de 23 bent, maar iedereen moet beseffen dat er nog kansen komen. Het draait niet enkel om het EK."

De reserven van Martinez blonken alvast uit op dinsdag. "Ik heb op vele posities gewisseld, maar er was desondanks continuïteit en stabiliteit. Het was voorts fijn om te zien hoe sommigen een beslissende rol opnamen. Het is belangrijk dat we verschillende spelers hebben die de ploeg kunnen helpen. Vers bloed is een must, wil je successen halen. Met elf word je geen Europees kampioen."