Doku, Trossard en Vanaken helpen Duivels aan monsterzege, 8-0

30-03-2021 22:45 Laatste update: 02-04-2021 11:32
45

De Rode Duivels zijn goed gestart aan hun kwalificatie campagne voor het WK in 2022 in Qatar. Na een 4 op 6 tegen respectievelijk Wales en Tsjechië, werd de derde groepswedstrijd goed afgesloten. De Belgen wisten maar liefst acht keer te scoren.

Een verpletterende zege voor de Rode Duivels, met een experimenteel elftal hebben de Rode Duivels de klus geklaard tegen Wit-Rusland. Martinez voerde maar liefst acht wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen Tsjechië. De niet-titularissen lieten zich van hun beste kant zien en maakten er een doelpuntenfestijn van.

In de eerste tien minuten beet België zijn tanden stuk op een goed georganiseerde tegenstander. Na 14 minuten brak Michy Batshuayi toch de ban. Daarna ging het snel. Ook Vanaken, Trossard en Doku pikten in de eerste helft hun doelpunt mee. Met 4-0 gingen de Rode Duivels rusten.

Ook in de tweede helft raakte België niet in de problemen. Nog vier keer troffen de Rode Duivels raak. Een klinkende zege tegen een matig Wit-Rusland. Doelpunten van Praet, Benteke, Trossard en Vanaken zorgden voor een verpletterende 8-0 score. Simon Mignolet heeft er een rustige avond opzitten en zag hoe zijn team het doelpuntensaldo stevig aandikte.

Belgïe is nu alleen leider in groep E nadat Wales vanavond met 1-0 won van Tsjechië. Een mooie zeven op negen en acht extra doelpunten. Dat is de knappe balans na België – Wit-Rusland.