EK -21: Jong Oranje en Duitsland worden vergezeld door Spanje en Italië

30-03-2021 20:09 Laatste update: 23:05

Naast Jong Oranje, die met 6-1 won van jong Hongarije, kon de U21 van Duitsland zich ook plaatsen voor de volgende ronde op het Europees Kampioenschap onder 21. De jonge Duitsres hadden aan een 0-0 gelijkspel genoeg om door te stoten naar de volgende ronde. In de andere groep stoten Italië en Spanje door naar de volgende ronde.

Jong Oranje - Hongarije -21
Jong Oranje maakt gehakt van jong Hongarije. Jong Oranje kon nog geen enkele wedstrijd winnen op dit EK O21, maar dat werd dinsdagavond netjes rechtgezet. De Nederlanders moesten winnen om door te stoten naar de volgende ronde van het EK en had daar voor een resem doelpunten nodig. Het werd maar liefst 6-1 voor jong Oranje waardoor het niet afhankelijk is van de andere wedstrijd om zich te plaatsen. Cody Gakpo, de aanvaller van PSV, was de man van de match met twee doelpunten en een assist.

Duitsland -21 - Roemenië -21
Duitsland had aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar ook Roemenië had nog kans om zich te plaatsen mocht het winnen. Het bleef een scoreloos gelijkspel. Lukas Nmecha miste op twintig minuten van het einde wel een penalty maar zonder erg.

Zowel Niklas Dorsch als Lukas Nmecha speelden de volledige wedstrijd. De twee jonge Duitsres mogen zich nu opmaken voor de volgende ronde van het Europees Kampioenschap O21 in mei.

Italië -21 - Slovenië -21
De jonge Italianen begonnen scherp aan hun wedstrijd en dat resulteerde in een dubbele voorsprong na 20 minuten. Nog voor de rust wist Cutrone, spits van Valencia, de 3-0 binnen te leggen. Na de rust dikte Cutrone de score nog aan tot 4-0. Zo wordt Italië tweede in hun groep na Spanje.

Spanje -21 - Tsjechië -21
De Spanjaarde moesten lang wachten op de poort open te breken. Net na het uur lukte het dan toch voor de Spanjaarden. Daniel Gomez stond nog maar net op het veld maar hij brak de ban. Tien minuten later wist diezelfde Gomez zijn tweede te maken. Dat was ook de einduitslag. Spanje is groepsleider en trekt samen met Italië naar de volgende ronde.