Vandenbempt: De halfautomatische piloot moet volstaan tegen Wit-Rusland

Vandenbempt: "De halfautomatische piloot moet volstaan tegen Wit-Rusland"

30-03-2021 10:43
4

Wit-Rusland opzij zetten en de eerste drie speeldagen van de WK-kwalificatiecampagne afronden met een zeven op negen, dat is dinsdagavond de opdracht voor de Rode Duivels. Over die zege hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken, voorspelt Peter Vandenbempt.

Het klasseverschil tussen beide elftallen is namelijk erg groot. "Een waardemeter wordt Wit-Rusland niet voor de Belgen", beseft Vandenbempt bij Sporza. "Vanavond moet de halfautomatische piloot volstaan tegen een team uit divisie C van de Nations League. Scherp en degelijk voetballen moet voldoende zijn. De drie punten zijn een must."

Een blik op de FIFA-ranking is voldoende om de waardeverhoudingen tussen beide landen weer te geven: de Rode Duivels staan nog steeds op kop, terwijl Wit-Rusland op plek 87 pleistert. Tegen Estland haalde het wel enigszins uit met 4-2-winst. Die cijfers hoeven echter geen angst in te boezemen. In hun vorige kwalificatiecampagne, die voor het EK 2020, kregen de Wit-Russen nog twee keer 4-0 om de oren van Duitsland en Nederland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie